"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne!"
Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!
Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.
Címkék:
Kedves hozzászólók!
Nagyon örülök ennek a fórumnak, ha kissé megkésve is találtam rá. Örömmel olvastam a kommenteket, ha nem is teljes terjedelmében mindegyiket (egyszer azt is megteszem), nagyon színvonalasak, hitelesek és sugárzik belőlük a szeretet és tolerancia a másik iránt. Magamról csak annyit, hogy egy Erdélyben született, hívő, református asszony vagyok. Nagyon sok prédikációt olvastam, majd hallgattam is, egy nagyon hiteles helyről, a Pasareti Református Gyülekezet honlapjáról. Bátran merem mindenkinek ajánlani, mert itt az igehirdetések központjában Krisztus áll, nincs benne politizálás, mellébeszélés, de inkább győződjetek meg magatok erről.:) A honlap a kövezkező: www.refpasaret.hu A "prédikációk" menűpontban, évekre összegyűjtve fent van az összes prédikáció szöveges vagy MP3 formátumban.
Jó keresgélést kívánok!
Sok szeretettel:Enikő
Egyes bibliamagyarázók szerint, a teve és a tű foka szokatlan szembeállításának konkrét alapja állítólag a gyalogos számára szolgáló kicsiny kapu volt Jeruzsálem városfalában. Ezen nagy állat, egy csomagokkal felmálházott teve (kamélosz), nem tudott bemenni a városba.
De Keleten léteztek olyan közmondások is, amelyekben az elefánt és a tű foka szerepelt. Egyes másolatokban kamilosz szó szerepel, ami hajókötelet jelent. A hajókötelet sem lehet áthúzni a tű fokán… Mindenesetre ez a kiélezett beszédforma – amely a vidék legnagyobb állatát a legkisebb réssel állítja szembe –, valójában egy szemléletes figyelmeztetés a gazdagság veszélyeiről.
Jézusnak az a célja vele, hogy elgondolkodtasson, felrázzon, önvizsgálatra késztessen. Nem mintha a gazdagok nem jutnának az üdvösségre, inkább azért, mert a krisztuskövetés sokkal nehezebb, ha az anyagiak teljesen lefoglalnak minket.
sp
Üdvözöljük az
Erdélyi magyarok a világban közösségében!
PayPal segítségével
átutalással
nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB
Az adományozás adómentes.
© 2024 Created by erdelyimagyarok.com. Működteti:
Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!
Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.