"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne!"
Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!
Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.
Kedves minkenki, magamról annyit, hogy történész vagyok, Kolozsváron élek és családfakutató vagyok.
Mostanában egyre több megkeresést kapok, elsősorban az Erdélyen kívülélő magyaroktól, egyre több ember kíváncsi arra, kik voltak az ősei, hol és hogyan éltek, mivel foglalkoztak.
Amennyiben titeket is érdekelne ilyesmi írjatok nyugodtam, bárkinek segítek tanáccsal, tapasztalatcserével és persze akár kutatómunkával is.
Baráti üdvözlettel,
Alpár
Címkék:
Tisztelt Alpár,
én Marosvásárhelyen élek, de anyai ágon Rugonfalváról /Udvarhelyszék/ származom. Nagyapámnak megvolt a címeres nemeslevele, de a szovjet csapatok "emlékül" magukkal vitték. Szeretnék egy másolatot kapni róla, de nem tudok a szakirodalomban eligazodni. Hol találhatnék egy ilyen másolatot? Nagyapám neve Kiss Károly, a dédnagyapámé pedig Kiss Elek. Református vallásuak voltak. Kb. ennyit tudok az ősökről. Édesanyám emlékezett arra, hogy a nemeslevél kutyabőrre volt írva. Megkérem tisztelettel arra, hogy ha módjában áll, segítsen.
Tisztelettel: V. CsL.
Kedves Alpár!
Szeretném önnel a kapcsolatot felvenni levélben, ha elfogadja a barátnak jelölést csak akkor válthatunk levelet,szeretnék a családfámmal kapcsolatban értekezni önnel.
Üdv Gyula
Kedves Alpár!
Már egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy valahogy nyomára bukkanjak az édesapám felmenőinek, ha az lehetséges lenne valamilyen módon.
Ő ugyanis erdélyi volt, és úgy alakult az életünk, hogy én sohasem találkozhattam az ottani rokonaimmal.
Viszont nem szeretném nyilvános módon megírni a részleteket.
Így, ha volna rá lehetőség, szeretném Önnel privát módon felvenni a kapcsolatot.
Elérhetőségem: qnzs@citromail.hu
Üdvözlettel, Zsuzsa
Kedves Alpár!
Már egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy valahogy nyomára bukkanjak az édesapám felmenőinek, ha az lehetséges lenne valamilyen módon.
Ő ugyanis erdélyi volt, és úgy alakult az életünk, hogy én sohasem találkozhattam az ottani rokonaimmal.
Viszont nem szeretném nyilvános módon megírni a részleteket.
Így, ha volna rá lehetőség, szeretném Önnel privát módon felvenni a kapcsolatot.
Elérhetőségem: qnzs@citromail.hu
Üdvözlettel, Zsuzsa
Üdvözöljük az
Erdélyi magyarok a világban közösségében!
PayPal segítségével
átutalással
nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB
Az adományozás adómentes.
© 2024 Created by erdelyimagyarok.com. Működteti:
Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!
Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.