"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne!"
Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!
Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.
Címkék:
Látom, még nem kaptál választ a rumos meggyre. Nálunk meggylelkének is hívják az alábbi készitményt :)
Ahhoz, hogy jól átegye a szesz a gyümölcsöt nem elég a bolti 36-40 fokos pálinkaféle. Tegyél szert 52 fokos jóminőségű házi pálinkára, pl. a - kevésbé jellegzetes- ízű borpárlat megteszi, esetleg vodkaféle, a lényeg, hogy meglegyen az 52 fok és az íz ne nyomja el a meggyét.
Ötliteres üveget háromnegyedéig raktam magozatlan (a mag is kell jellegzetes ízt miatt), érett meggyel, erre öntöttem annyi pálinkát, hogy ellepje és kb. 60 dkg cukrot. Ezt naponta 2x meg kell keverni, mig a cukor fel nem oldódik. Úgy 3-4 hét elteltével feltöltöd az üveget annyi rummal, hogy tele legyen (kb. 1 liter) és ízlés szerint újra cukrozod ( 20- 50 dkg), olvadásig naponta kevered , de közben ne edd meg mindet, mert lesz ez még jobb is a télre :D
Az így készitett likőr a meggylelke, és "melléktermék" a rumos meggy. Tudom, hogy létezik kimagozott, rumban eltett meggy is, de annak a pontos receptjét nem ismerem, na meg a fenti recept szerint készítettet kedvelem.
Én még egy kis vörös bört is csalok bele télen, igaz az enyém nem látott rumot. Azt is kipróbálom... Milyen jó ajándék egy dizájnos fél literes üvegben, mindenki hasra esik tőle. Időben kell gondoskodni és így másokat is meglephetünk.
Üdvözöljük az
Erdélyi magyarok a világban közösségében!
PayPal segítségével
átutalással
nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB
Az adományozás adómentes.
© 2024 Created by erdelyimagyarok.com. Működteti:
Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!
Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.