"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne!"
Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!
Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.
Már rég érlelődik bennem a gondolat, hogy kellene nekünk egy saját fórum (hiszen a neten is van), ahol nyelvhelyességi dolgokat beszélhetnénk meg. Egyszerűen azért, mert ha már ezen az oldalon vagyunk, talán könnyebben bekukkintunk ide. Lejegyezhetnénk azokat a hibákat, amelyekkel találkoztunk, s mellé tehetnénk a helyes formát, hogy belénk vésődjön. Akkor is tegyünk fel kérdést, ha magunk vagyunk bizonytalanok valamiben. Bárki válaszolhat, akinek éppen ideje van rá.
Címkék:
"2 évig mint talp masszörként dolgoztam" - olvasom valahol.
Ezzel több baj is van.
talpmasszőr - írjuk egybe és hosszú ő-vel.
És ne halmozzunk:
2 évig mint talpmasszőr dolgoztam.
2 évig talpmasszőrként dolgoztam.
A számjegy ( 2) helyett jobb lenne kiírni: Két évig talpmasszőrként dolgoztam. Átlátom azonban, hogy a számjegy használatával a beszélő a gyors áttekinthetőségre törekedett.
de jo nektek hogy meg olvastok ilyeneket, nekem meg kell elegednem az olasz nyelvi hibakkal! jo ha valaki igy kotolozkodik neha napjan. szeretem!!! ja es ne tessek nezni, termeszetesen ekezet nelkul irok latin karakterek!:P jo kifogas sose rossz:))))hihihi
:)) Jó nekem hát! Éppen a talpmasszázs rejtelmeit akartam tanulmányozni.
Kedves Marika ! Nagyon örülök, hogy itt alkalmam nyillik kifejteni a magam, és még sokan mások véleméyét a versírással kapcsolatban. Ugyanis manapság egyre több vers jelenik meg rím nélkül. Elismerem sok szép irodalmi alkotás van közöttük, szép szavakkal megírva. De könyörgöm a vers ékessége a "rím", mint a király fején a korona, ha azt leveszik róla, a király sem király már.
Tehát próbáljanak az arra illetékes személyek más hozzá illõ elnevezést adni ezeknek a szép irodalmi alkotásoknak, csak ne keverjük össze az egyszerü versekkel. Nem beszélve arról,. hogy ezen az alapon egyre több rím nélküli vers jelenik meg, ami nem is mondható szép irodalmi alkotásnak.
Elnézést kérek ha valakit megsértettem a magam, és még sokaknak a véleményével Tisztelettel Kenéz Gyula
Üdvözöljük az
Erdélyi magyarok a világban közösségében!
PayPal segítségével
átutalással
nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB
Az adományozás adómentes.
© 2024 Created by erdelyimagyarok.com. Működteti:
Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!
Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.