"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne!"
Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!
Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.
Szereted a székely vicceket? Itt a helyed.
Címkék:
Gombázni megy a székely meg a komaasszonya. Hazafelé menet az asszony nem állja meg szó nélkül:
- Hej, koma, de féltem én az erdőben, hogy lefog!
- Ugyan, komaasszony, már hogy fogtam volna le, hiszen vizes volt a fű.
- Ejsze, leterítettem volna a nagykendőt.
Székelyföldön egyik város iskolájában a tanító néni kérdezi a gyerekeket, hogy a nagyapjuknak mi volt a foglalkozása fiatal korukban. A válaszok a következők:
Pistike: - Az én nagyapám nagy eredményeket ért el a fizika terén.
Jánoska: - Az én nagyapám viszont nagy eredményeket ért el a biológia terén.
Móricka: - Az én nagyapám koldus volt a HŐSÖK TERÉN.
A székely kaszál a mezőn. Látja ám, hogy
Két székely vágja a fát télen a nagy hidegben. Kérdi az egyik:
- Te koma, hol van a füles sapkád?
- Amióta balesetem volt nem hordom!
- Milyen baleseted volt?
- Megkínáltak pálinkával és nem hallottam.
- Hallom, maga még a gróf birtokán dolgozott. Nekik gürcölt évtizedeken át, s lám, csak egy kis kunyhót tudott szerezni. Meséljen, bátyám, milyen volt az élet régen. Mondja, akkoriban hány gatyája volt? A suttyó legényke szántott az apjával. Az apa fogta az ekét, a fiú meg a lovat vezette.
- Tudod barátom, nagyon nehéz feleségnek valót találni. Lány az volna, de eddig akárhányat |
A szekely bacsit megkerik a pizzazoba hogy hany fele szeleteljek a pizzat 4vagy 6 szeletbe .Csakis negyfele 6 szeletet ugysem tudnek megenni
Két, székely találkozik Pesten a piacon, kérdi az egyik a másikat:
- Hat te komám mi járatban itt?
- Megyek,hogy vegyek padlizsánt.
- Oszt meg minek?
- Minek, minek hát vinetának!
Csíknádfalván egy arra járó turista megszólít egy fa árnyékában heverő embert:
- Aggyonisten bátyám! Hogy ment a munka az idén?
- Ajjólment kérem szépen, nem panaszkodhatom. Fát kellett volna vágjak de jött egy nagy vihar s elintézte, aztán búrjánt kellett volna kaszáljak, de egy ménkû belé csapott s meggyúlt az egész, így aztán asse kellett megcsinálni...
- S most micsinál bátyám?
- Há én itt várom, hogy egy kicsi fõdrengés kivesse a fõdbõl a pityókámot
Világitáskor a székely ugratja a komáját. Hallod e ? Milyen lesz az amikor egy év mulva idejövök s te meg leszel halva, a sirodon fű lesz amelyet egy tehen lelegelt és búcsuzóul egy nagy lepényt hagyott a sirodon, én pedig ezt meglátván elcsodálkozok,hogy az én drága komám igy elváltozott ! Hát kedves komám milyen lesz az, ha én kijövök egy év mulva s te leszel meghalva, a sirodon egy nagy tehenlepény lesz és én megállapitom, hogy te nem változtál semmit ?
Üdvözöljük az
Erdélyi magyarok a világban közösségében!
PayPal segítségével
átutalással
nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB
Az adományozás adómentes.
© 2024 Created by erdelyimagyarok.com. Működteti:
Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!
Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.