Hozzávalók:
1/2 kg liszt, 2 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 2-3 evőkanál bor, 35 dkg darált tepertő, 5 dkg zsír, langyos tej.
Élesztőt 1 dl tejbe felfuttatom.
Liszt, só, 5 dkg zsírral, ha szükséges tejjel rétestésztát gyúrok. Jól kidolgozzuk és vékonyra nyújtjuk. Rákenjük a darált tepertőt és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával ellapítjuk, felébe egymásra hajtva ½ óráig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és az előbbi módon felcsavarjuk.
Összesen 3 × nyújtjuk ki ½ órai pihenéssel.
Végül 2 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét megrácsozzuk, középnagyságú szaggatóval, tetejét tojással megkenjük és egyenletes jó tűznél 15 percig sütjük.
(A pogácsákat nem szabad lassan sütni, mert kiszárad)
É már megsütöttem :-)))))